Prostreno.cz

Platýs na másle

Pokrm připravíte během 30 minut.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 1043 kJ / 249 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky22g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Máslo nechte rozehřát v malém rendlíku, přidejte olej a promíchejte.
  3. Porce ryby položte do zapékací misky, přelijte je připraveným máslem s olejem, osolte je a opepřete.
  4. Rybu dejte na 15-20 minut do trouby.
  5. Před podáváním hustě posypte nasekanou petrželkou a pokapejte citronovou šťávou.

TIP:

Platýs patří mezi nejoblíbenější a nejchutnější mořské ryby. Maso má pevnou strukturu a vynikající chuť. Je bílé barvy, jemné chuti a je bohatým zdrojem bílkovin a jódu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,40g
  • Sacharidy:

    65,00g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    179,90g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 249 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Losos na zázvoru

(3 hlasů)

Špagety s krevetami

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Platýs na másle

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat