Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Platýs na másle

lanvin
4hlasy
Hodnotit

30min

10min příprava

20min vaření

1063 kJ

energetická hodnota na 100g

240 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:22g tuky2g sacharidy10g bílkoviny

Pokrm připravíte během 30 minut.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 3 porce chlazeného filé platýse - nebo tresky
  • 100 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 ml citrónové šťávy
  • 1.5 lžičky hrubě mletého barevného pepře
  • 4 špetky soli
  • 0.5 svazku zelené petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 190 °C.
  • Máslo nechte rozehřát v malém rendlíku, přidejte olej a promíchejte.
  • Porce ryby položte do zapékací misky, přelijte je připraveným máslem s olejem, osolte je a opepřete.
  • Rybu dejte na 15-20 minut do trouby.
  • Před podáváním hustě posypte nasekanou petrželkou a pokapejte citronovou šťávou.
TIP:

Platýs patří mezi nejoblíbenější a nejchutnější mořské ryby. Maso má pevnou strukturu a vynikající chuť. Je bílé barvy, jemné chuti a je bohatým zdrojem bílkovin a jódu.

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

1 hlas
1h a 30min 533kJ 300 Kč
Polévka s mletým masem

Polévka s mletým masem

1 hlas
1h a 10min 362kJ 99 Kč

Podobné recepty

Ryba dušená s hráškem

Ryba dušená s hráškem

3 hlasy
55min 673 kJ 150 Kč
Ryby dušené v zelenině

Ryby dušené v zelenině

1 hlas
1h a 25min 437 kJ 145 Kč
Filé pstruha se zeleninou

Filé pstruha se zeleninou

2 hlasy
1h a 5min 306 kJ 200 Kč
Mořský vlk pečený s bylinkami

Mořský vlk pečený s bylinkami

2 hlasy
1h a 10min 764 kJ 175 Kč
Restovaná ryba s rajčaty

Restovaná ryba s rajčaty

1 hlas
45min 603 kJ 260 Kč
Treska s česnekem a petrželkou

Treska s česnekem a petrželkou

4 hlasy
50min 869 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření