Prostreno.cz

Italská frittata

Netradiční frittata s fíky.

  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 554 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 8 ks velkých vajec
  • 150 ml 33% smetany
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 snítka čerstvého tymiánu - lístky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 6 ks čerstvých fíků
  • 100 g šunky prosciutto - nebo libová anglická slanina
  • 80 g čerstvého rozdrobeného sýra

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Vejce, smetanu, sůl a pepř vyšlehejte, přidejte lístky tymiánu a promíchejte.
  3. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a máslo, nalijte vaječnou směs a pečte na mírném ohni 5 minut, nebo až začnou vejce na okrajích tuhnout.
  4. Frittatu posypte rozdrobeným sýrem, nakrájenou šunkou a na sýr se šunkou uložte na kousky nakrájené fíky.
  5. Pánev vložte do předehřáté trouby a pečte, až začne frittata na povrchu zlátnout a uvnitř je hotová. Trvá to přibližně 15 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Italská frittata

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat