Prostreno.cz

Salát z pečené dýně

Pestrý letní, zeleninový salát se špagetami.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 384 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 kg dýně Hokaido
  • 1 ks velké červené cibule
  • 100 ml olivového oleje
  • 3 špetky drceného pepře
  • 250 g špaget
  • 6 ks mladých listů mangoldu
  • 2 lístky šalvěje
  • 4 špetky soli
  • 1 lžíce krémové balsamico redukce

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Omytou dýni překrojte a vyndejte semínka.
  3. Dýni nakrájejte na kostky a nasypte ji na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Přidejte na plátky nakrájenou, oloupanou cibuli, osolte, opepřete, pokapejte olejem a promíchejte.
  5. Dýni přikryjte alobalem a pečte v troubě doměkka-na skus. Minimálně jednou promíchejte.
  6. Mezitím uvařte špagety podle návodu na obalu. Uvařené špagety sceďte a promíchejte je se lžící oleje.
  7. Mangold nakrájejte na nudličky (starší listy spařte vařící vodou) a nasypte je do větší misky.
  8. K mangoldu přidejte dýni s cibulí, špagety, balsamico a nasekané lístky šalvěje.
  9. Promíchejte a hned podávejte.

TIP:

Mangold můžete nahradit baby špenátem. Balsamico redukce je hustější a sladší než ocet balsamico.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z pečené dýně

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat