Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Salát z pečené dýně

sun
4hlasy
Hodnotit

1h a 10min

25min příprava

45min vaření

384 kJ

energetická hodnota na 100g

100 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky9g sacharidy2g bílkoviny

Pestrý letní, zeleninový salát se špagetami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg dýně Hokaido
  • 1 ks velké červené cibule
  • 100 ml olivového oleje
  • 3 špetky drceného pepře
  • 250 g špaget
  • 6 ks mladých listů mangoldu
  • 2 lístky šalvěje
  • 4 špetky soli
  • 1 lžíce krémové balsamico redukce

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Omytou dýni překrojte a vyndejte semínka.
  • Dýni nakrájejte na kostky a nasypte ji na plech vyložený pečícím papírem.
  • Přidejte na plátky nakrájenou, oloupanou cibuli, osolte, opepřete, pokapejte olejem a promíchejte.
  • Dýni přikryjte alobalem a pečte v troubě doměkka-na skus. Minimálně jednou promíchejte.
  • Mezitím uvařte špagety podle návodu na obalu. Uvařené špagety sceďte a promíchejte je se lžící oleje.
  • Mangold nakrájejte na nudličky (starší listy spařte vařící vodou) a nasypte je do větší misky.
  • K mangoldu přidejte dýni s cibulí, špagety, balsamico a nasekané lístky šalvěje.
  • Promíchejte a hned podávejte.
TIP:

Mangold můžete nahradit baby špenátem. Balsamico redukce je hustější a sladší než ocet balsamico.

Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Salát z brokolice a zelí

Salát z brokolice a zelí

2 hlasy
55min 327 kJ 60 Kč
Salát z manga, ředkve a paprik

Salát z manga, ředkve a paprik

2 hlasy
35min 373 kJ 110 Kč
Rýžový salát s okurkou

Rýžový salát s okurkou

1 hlas
45min 1084 kJ 110 Kč
Velký letní salát

Velký letní salát

5 hlasů
1h a 5min 499 kJ 160 Kč
Quinoa salát se špenátem

Quinoa salát se špenátem

4 hlasy
35min 889 kJ 150 Kč
Zeleninový salát s vejci

Zeleninový salát s vejci

0 hlasů
55min 563 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření