Prostreno.cz

Ryba s malinovou omáčkou

Ne, není to chyba v názvu receptu, nebojte se experimentovat, ve výsledku je tato kombinace více než skvělá.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 1094 kJ / 261 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky24g

Ingredience na

  • 4 porce tresky - á180 g
  • 2 hrnky čerstvých malin
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce balsamico octa
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky hrubě mletého pepře
  • 4 plátky másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lístky čerstvé máty

Postup přípravy

  1. Půl hrnku malin odložte na zdobení.
  2. Do rendlíku nasypte 1,5 hrnku malin, přidejte vodu, hnědý cukr, balsamico ocet a přiveďte k varu. Na mírném ohni duste 5-8 minut, nebo až se rozpustí cukr a maliny se rozvaří.
  3. Maliny propasírujte přes sítko. Omáčku lehce osolte a opepřete.
  4. Porce ryby osolte, opepřete a opečte je zvolna v pánvi na másle s olejem dozlatova.
  5. Hotovou rybu podávejte s malinovou omáčkou, ozdobené malinami a posypané nasekanou mátou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s malinovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat