Prostreno.cz

Kuřecí maso s houbami

Dušené kuřecí maso s hnědými žampióny.

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 546 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 800 g kuřecích prsou
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 300 g malých, hnědých žampionů
  • 1 špetka mletého rozmarýnu
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml 33% smetany
  • 80 g hoblinek parmezánu - nebo sýr Asiago apod.

Postup přípravy

  1. Na oleji lehce orestujte na kostičky nakrájenou slaninu.
  2. Přidejte osolené, opepřené porce masa a maso z obou stran opečte.
  3. Přidejte na plátky nakrájené žampióny, rozmarýn a vývar.
  4. Duste, až je maso měkké.
  5. K masu přidejte smetanu a duste 5 minut.
  6. Před podáváním položte na maso hoblinky sýra.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat