Prostreno.cz

Roláda z mletého telecího masa

Mleté telecí maso plněné špenátem a sýrem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 710 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy13g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g mletého telecího masa
  • 200 g baby špenátu
  • 2 ks rohlíků
  • 4 lžíce strouhanky
  • 150 ml mléka
  • 2 ks vajec
  • 1 lžíce koření do mletého masa
  • 100 g tvrdého sýra - nastrouhaného
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájejte, nasypte je do misky a zalijte je mlékem. Nechte 5 minut stát.
  2. Do misky přidejte maso, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, koření do mletého masa a maso podle chuti osolte a opepřete. Důkladně vymíchejte.
  3. V pánvi na oleji s máslem nechte zavadnout opraný, osušený špenát. Špenát dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  4. Špenát odstavte z ohně a ke špenátu vmíchejte 1 vejce, 2 lžíce strouhanky a nastrouhaný sýr.
  5. Z pečícího papíru vystřihněte obdélník velký asi jako plech, navlhčete ho a do jeho středu dejte mleté maso.
  6. Maso rozetřete do tvaru obdélníku (nebo čtverce) vysokého přibližně 2,5 - 3 cm.
  7. Na maso rozprostřete připravený špenát se sýrem a pomocí pečícího papíru srolujte do rolády.
  8. Papír na obou koncích svažte provázkem, roládu položte do pekáčku a dejte do trouby předehřáté na 190 °C . Pečte přibližně 50 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Roláda z mletého telecího masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat