Roláda z mletého telecího masa
Mleté telecí maso plněné špenátem a sýrem.
-
1h a 30min
30min příprava
60min vaření
-
710 kJ / 169 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny11g
sacharidy13g
tuky7g
Ingredience na
- 800 g
mletého telecího masa
- 200 g
baby špenátu
- 2 ks
rohlíků
- 4 lžíce
strouhanky
- 150 ml
mléka
- 2 ks
vajec
- 1 lžíce
koření do mletého masa
- 100 g
tvrdého sýra
- nastrouhaného
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 1 lžíce
olivového oleje
- 1 lžíce
másla
- 4 špetky
mletého bílého pepře
- 3 špetky
soli
Postup přípravy
- Rohlíky nakrájejte, nasypte je do misky a zalijte je mlékem. Nechte 5 minut stát.
- Do misky přidejte maso, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, koření do mletého masa a maso podle chuti osolte a opepřete. Důkladně vymíchejte.
- V pánvi na oleji s máslem nechte zavadnout opraný, osušený špenát. Špenát dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
- Špenát odstavte z ohně a ke špenátu vmíchejte 1 vejce, 2 lžíce strouhanky a nastrouhaný sýr.
- Z pečícího papíru vystřihněte obdélník velký asi jako plech, navlhčete ho a do jeho středu dejte mleté maso.
- Maso rozetřete do tvaru obdélníku (nebo čtverce) vysokého přibližně 2,5 - 3 cm.
- Na maso rozprostřete připravený špenát se sýrem a pomocí pečícího papíru srolujte do rolády.
- Papír na obou koncích svažte provázkem, roládu položte do pekáčku a dejte do trouby předehřáté na 190 °C . Pečte přibližně 50 minut.