Prostreno.cz

Maso zapečené s bramborovou kaší

Mleté maso s bramborovou kaší z jednoho pekáčku.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 725 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 kg oloupaných brambor
  • 100 g másla
  • 180 ml teplého mléka
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 kg mletého masa - mix,nebo jen vepřové
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička koření na mleté maso
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 70 ml vody
  • 1 hrnek čerstvého hrášku

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Uvařené brambory sceďte, k bramborám přidejte máslo, mléko a připravte kaši.
  3. V kastrolu nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli.
  4. K cibuli přidejte maso, prolisovaný česnek, koření, podle chuti sůl, rajčatový protlak, vodu a duste 10 minut.
  5. K masu vmíchejte hrášek a maso rozprostřete do pekáčku, nebo zapékací misky.
  6. Bramborovou kaši rozetřete na masovou směs.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40-45 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Maso zapečené s bramborovou kaší

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat