Maso zapečené s bramborovou kaší
Mleté maso s bramborovou kaší z jednoho pekáčku.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
725 kJ / 173 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky13g
Ingredience na
- 1 kg
oloupaných brambor
- 100 g
másla
- 180 ml
teplého mléka
- 0.5 lžičky
soli
- 1 kg
mletého masa
- mix,nebo jen vepřové
- 2 lžíce
oleje
- 1 ks
cibule
- 1 lžička
koření na mleté maso
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 70 g
rajčatového protlaku
- 70 ml
vody
- 1 hrnek
čerstvého hrášku
Postup přípravy
- Brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
- Uvařené brambory sceďte, k bramborám přidejte máslo, mléko a připravte kaši.
- V kastrolu nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli.
- K cibuli přidejte maso, prolisovaný česnek, koření, podle chuti sůl, rajčatový protlak, vodu a duste 10 minut.
- K masu vmíchejte hrášek a maso rozprostřete do pekáčku, nebo zapékací misky.
- Bramborovou kaši rozetřete na masovou směs.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40-45 minut.