Prostreno.cz

Růžičková kapusta se šalotkou

Jednoduchá zeleninová příloha.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 213 kJ / 51 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 12 ks šalotek
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 kg růžičkové kapusty
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 hrst oblíbených bylinek

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Šalotky oloupejte, dávejte pozor, aby šalotky zůstaly vcelku a nerozpadly se.
  3. Šalotky položte na čtverec alobalu, pokapejte je olejem, zabalte a pečte v troubě 25 minut.
  4. Očištěnou růžičkovou kapustu nakrájejte na poloviny a nasypte ji do menší zapékací misky.
  5. Přidejte šalotku, pokapejte zbývajícím olejem, osolte, posypte nasekanými bylinkami, přikryjte alobalem a pečte v troubě 30 minut.
  6. Během pečení lehce zeleninu promíchejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta se šalotkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat