Prostreno.cz

Salát s tuňákem a vejci

Výborný salát podle francouzského receptu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 489 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks malých brambor
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 g zelených fazolových lusků
  • 2 ks vajec - natvrdo vařená
  • 200 g tuňáka v olivovém oleji
  • 2 lžíce kaparů

Postup přípravy

  1. Důkladně omyté brambory uvařte v osolené vodě doměkka, 3 minuty před koncem vaření přidejte k bramborám fazolky.
  2. Brambory a fazolky sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
  3. Brambory nakrájejte na čtvrtiny a rozdělte je na dva talíře.
  4. Přidejte fazolky, kapary, nakrájená vejce a scezeného tuňáka.
  5. Salát jemně pokapejte olejem z tuňáka a hned podávejte. Podle chuti vejce lehce osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s tuňákem a vejci

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat