Prostreno.cz

Telecí plátky s pažitkovou omáčkou

Křehké telecí maso s omáčkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 838 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy1g
tuky12g

Ingredience na

  • 800 g telecích plátků - kýta,filé
  • 5 špetek soli
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 lžíce hořčice
  • 250 ml 40% smetany
  • 1 svazek čerstvé pažitky - nasekané
  • 1 lžíce ledového másla

Postup přípravy

  1. V rendlíku zahřejte smetanu a víno. Vařte na mírném ohni 10 minut.
  2. Podle chuti osolte, vmíchejte hořčici, nasekanou pažitku a lžíci ledového másla.
  3. Telecí maso lehce naklepejte, osolte a opečte z obou stran v pánvi s rozehřátou lžíci oleje a lžíci másla doměkka.
  4. Maso podávejte s omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,72g
  • Sacharidy:

    16,60g
    • Cukry:

      5,60g
  • Tuky:

    307,30g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 200 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Sekaná se sýrem

(6 hlasů)
1h a 30min
875 kJ

Telecí maso dušené se zeleninou

(3 hlasů)
2h a 0min
677 kJ

Telecí nudličky s bramborami

(1 hlasů)
1h a 5min
499 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky s pažitkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat