Prostreno.cz

Telecí plátky s pažitkovou omáčkou

Křehké telecí maso s omáčkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 609 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy1g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g telecích plátků - kýta,filé
  • 5 špetek soli
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 lžíce hořčice
  • 250 ml 40% smetany
  • 1 svazek čerstvé pažitky - nasekané
  • 1 lžíce ledového másla

Postup přípravy

  1. V rendlíku zahřejte smetanu a víno. Vařte na mírném ohni 10 minut.
  2. Podle chuti osolte, vmíchejte hořčici, nasekanou pažitku a lžíci ledového másla.
  3. Telecí maso lehce naklepejte, osolte a opečte z obou stran v pánvi s rozehřátou lžíci oleje a lžíci másla doměkka.
  4. Maso podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky s pažitkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat