Prostreno.cz

Telecí maso dušené se zeleninou

Jemné telecí maso dušené v červeném víně se šalotkou.

18.10.2017 lanvin
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

669 kJ / 159 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky. Šalotku oloupejte.
  2. Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka.
  3. Na oleji orestujte maso, posypte ho paprikou a promíchejte.
  4. Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte skořici, bobkový list, nakrájený česnek, vinný ocet a tymián. Duste doměkka.
  5. V polovině dušení přidejte k masu mrkev, šalotku, rajčatový protlak, podle chuti osolte a opepřete.
  6. K měkkému masu vmíchejte studené máslo.
  7. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    238,72 g
  • Sacharidy:

    430,56 g
    • Cukry:

      24,23 g
  • Tuky:

    154,90 g
  • Vláknina:

    172,04 g

Aktivita pro spálení:

858 kcal
107

minut jízdy na kole

81

minut běhu

256

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí kostky s houbami

(14 hlasů)
1h a 25min
610 kJ

Zapečené mleté telecí maso

(13 hlasů)
1h a 30min
785 kJ

Plněné telecí plátky

(10 hlasů)
1h a 25min
1129 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vinný list

93 kcal / 100g
B5 g
S17 g
T2 g

Mletý pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g

Čerstvý tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí maso dušené se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba