Prostreno.cz

Hovězí maso se skořicovou omáčkou

Omáčka vonící skořicí pozvedne chuť hovězího masa.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 675 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy11g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg hovězího masa - nejlépe kližky, nebo zadního
  • 2 lžíce oleje
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 ml masového vývaru
  • 1 lžička chilli vloček - volitelné
  • 1 ks tyčinky skořice
  • 3 špetky soli
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Maso nakrájejte na větší kousky a obalte ho v mouce.
  3. V pekáčku rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou slaninu a nahrubo nasekanou cibuli.
  4. Přidejte nakrájené maso, nasekaný česnek, osolte, posypte chilli a maso orestujte ze všech stran.
  5. Maso zalijte vývarem, přidejte skořici a duste v předehřáté troubě doměkka.
  6. Omáčku zahustěte jíškou.
  7. Takto připravené maso chutná nejlépe s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso se skořicovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat