Prostreno.cz

Čočková polévka s celerem

Je zdravá, chutná a s pečivem vydá i za hlavní chod.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 277 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky2g

Ingredience na

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks šalotky
  • 2 ks karotky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks menších brambor
  • 2 ks rajčat - oloupaných
  • 200 g čočky - nejlépe červené
  • 2.2 l zeleninového vývaru
  • 0.5 lžičky mleté sladké papriky
  • 0.5 lžičky kari koření

Postup přípravy

  1. Oloupanou šalotku, očištěnou karotku a očištěný celer nakrájejte nadrobno.
  2. Zeleninu nasypte do hrnce s rozehřátým olejem, posypte paprikou, kari kořením a minutu míchejte.
  3. Přidejte oloupané brambory, nakrájené na malé kostičky, rajčata a čočku.
  4. Vše zalijte vývarem a vařte, až je vše měkké.

TIP:

Červená čočka se nemusí předem namáčet a doměkka se uvaří během patnácti minut. Zeleninový vývar si připravte doma, případně použijte bio sypký vývar.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čočková polévka s celerem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat