Prostreno.cz

Hovězí kostky s houbami a rozmarýnem

Dušené hovězí maso se zeleninou, rozmarýnem, houbami a červeným vínem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 3h a 0min

    30min příprava

    2h a 30min vaření

  • 702 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy11g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g hovězího masa - zadní,loupaná plec apod.
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 250 ml horké vody
  • 50 g sušených hub - nejlépe lišky
  • 400 ml červeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 ks červené cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 1.5 lžičky sušeného rozmarýnu - nebo snítky čerstvého
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Houby zalijte horkou vodou a nechte stát 30 minut.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na klínky, očištěnou mrkev a celer nakrájejte na plátky.
  4. Maso nakrájejte na větší kostky, které osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  5. Maso orestujte na oleji ze všech stran v hrnci vhodném do trouby.
  6. Přidejte cibuli, mrkev, celer, celý oloupaný česnek a míchejte přibližně minutu.
  7. K masu nalijte víno, vývar, houby i s vodou ve které byly namočené, posypte rozmarýnem, přikryjte a duste v troubě doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí kostky s houbami a rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat