Hovězí kostky s houbami a rozmarýnem
Dušené hovězí maso se zeleninou, rozmarýnem, houbami a červeným vínem.
-
3h a 0min
30min příprava
2h a 30min vaření
-
702 kJ / 167 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy11g
tuky10g
Ingredience na
- 800 g
hovězího masa
- zadní,loupaná plec apod.
- 2 lžíce
oleje
- 1 lžička
soli
- 0.5 lžičky
mletého pepře
- 250 ml
horké vody
- 50 g
sušených hub
- nejlépe lišky
- 400 ml
červeného vína
- 200 ml
hovězího vývaru
- 1 ks
červené cibule
- 2 ks
mrkve
- 2 stonky
řapíkatého celeru
- 4 stroužky
česneku
- 1.5 lžičky
sušeného rozmarýnu
- nebo snítky čerstvého
- Na obalení
- 1 hrnek
hladké mouky
Postup přípravy
- Houby zalijte horkou vodou a nechte stát 30 minut.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Oloupanou cibuli nakrájejte na klínky, očištěnou mrkev a celer nakrájejte na plátky.
- Maso nakrájejte na větší kostky, které osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
- Maso orestujte na oleji ze všech stran v hrnci vhodném do trouby.
- Přidejte cibuli, mrkev, celer, celý oloupaný česnek a míchejte přibližně minutu.
- K masu nalijte víno, vývar, houby i s vodou ve které byly namočené, posypte rozmarýnem, přikryjte a duste v troubě doměkka.