Prostreno.cz

Hovězí svíčková se zeleným pepřem

Hovězí plátky s omáčkou se zeleným pepřem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 719 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • 800 g hovězí svíčkové
  • 2 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • Na omáčku
  • 2.5 lžíce konzervovaného zeleného pepře
  • 400 ml 33% smetany
  • 1 lžička bio sypkého zeleninového vývaru
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 4 lžíce brandy

Postup přípravy

  1. V kastrolu smíchejte všechny ingredience na omáčku (kromě brandy a jíšky) a vařte 5 minut.
  2. Vmíchejte jíšku a vařte na mírném ohni 10 minut.
  3. Nakonec vmíchejte brandy a už nevařte.
  4. Maso potřete olejem a zprudka opečte na nepřilnavé pánvi, minutu z každé strany. Ztlumte plamen a opékejte ještě přibližně 5 minut. Pokud se maso připaluje přidejte trochu oleje.
  5. Maso osolte, vyndejte na prkýnko, přikryjte alobalem a nechte „dojít“.
  6. Maso podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková se zeleným pepřem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat