Prostreno.cz

Hovězí hrudi dušené v pivu

Tenhle podceňovaný kousek masa, který se obyčejně používá jen na polévku, získá dlouhým dušením se zeleninou a pivem úžasnou plnou chuť.

  • 4h a 35min

    35min příprava

    4h a 0min vaření

  • 392 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 1.5 kg hovězí hrudi vcelku - bez kostí
  • 4 lžíce oleje
  • 3 ks cibule - nakrájené na tenké plátky
  • 2 ks mrkve - nakrájené na kostičky
  • 1 ks malý pórek se zelenou částí - nakrájený na plátky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky mleté uzené papriky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 0.5 lžičky drceného nového koření
  • 3 lžíce worcestrové omáčky
  • 3 stroužky česneku - prolisovaného
  • 400 ml dobrého světlého piva
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 150 °C.
  2. V rendlíku vhodném do trouby (nebo v pekáčku) rozehřejte olej, maso osolte, opepřete a opečte ho ze všech stran dozlatova.
  3. Maso přendejte na talíř.
  4. Do stejného rendlíku přidejte cibuli, pórek a mrkev. Restujte 2-3 minuty.
  5. V menší misce smíchejte cukr, papriku, hořčici, nové koření, worcestrovou omáčku, česnek a směs přidejte k zelenině.
  6. Míchejte 1 minutu a pak přilijte pivo, vývar a přiveďte k varu.
  7. Vložte maso, maso přikryjte pečícím papírem a pak ještě poklicí, nebo druhým dílem pekáčku.
  8. V troubě pomalu duste 3 hodiny, v polovině dušení maso obraťte.
  9. Hotové maso musí být zcela měkké. Pokud je potřeba, duste déle.
  10. Maso vyjměte a pokud je omáčka řídká na sporáku ji zprudka svařte do zhoustnutí, nebo můžete zahustit instantní jíškou.
  11. Maso nakrájejte přes vlákno a podávejte přelité omáčkou, zbylou omáčku podávejte zvlášť.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí hrudi dušené v pivu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat