Prostreno.cz

Kořeněné kuličky z jehněčího masa

Kuličky z jehněčího masa s pikantní omáčkou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    35min příprava

    1h a 15min vaření

  • 529 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g mletého jehněčího masa
  • 1 ks vejce
  • 0.5 hrnku strouhanky
  • 0.5 lžičky chilli vloček
  • 4 špetky soli
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • 2 špetky mletého koriandru
  • 3 lžíce rozinek - volitelné
  • 120 ml mléka
  • Na omáčku
  • 1 ks chilli papričky bez semínek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks šalotky
  • 400 g konzervovaných, krájených rajčat
  • 0.5 lžičky koření pěti vůní
  • 2 stroužky česneku
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 1 hrnek petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Mleté jehněčí maso, mléko, kmín, chilli, strouhanku, rozinky, vejce, sůl a koriandr důkladně promíchejte.
  2. Ze směsi tvarujte kuličky, které uložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.
  3. Mezitím si připravte omáčku: V rendlíku na 4 lžících oleje zlehka orestujte jemně nakrájenou šalotku.
  4. Přidejte rajčata, koření, nasekanou chilli papričku bez semínek a duste, až se odpaří 2/3 tekutiny z rajčat.
  5. Dochuťte solí a prolisovaným česnekem.
  6. Masové kuličky podávejte s omáčkou, posypané nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kořeněné kuličky z jehněčího masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat