Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kořeněné kuličky z jehněčího masa

sun
0hlasů
Hodnotit

1h a 50min

35min příprava

1h a 15min vaření

529 kJ

energetická hodnota na 100g

190 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky9g sacharidy6g bílkoviny

Kuličky z jehněčího masa s pikantní omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g mletého jehněčího masa
  • 1 ks vejce
  • 0.5 hrnku strouhanky
  • 0.5 lžičky chilli vloček
  • 4 špetky soli
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • 2 špetky mletého koriandru
  • 3 lžíce rozinek - volitelné
  • 120 ml mléka
  • Na omáčku
  • 1 ks chilli papričky bez semínek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks šalotky
  • 400 g konzervovaných, krájených rajčat
  • 0.5 lžičky koření pěti vůní
  • 2 stroužky česneku
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 1 hrnek petrželky - nasekané

Postup přípravy

  • Mleté jehněčí maso, mléko, kmín, chilli, strouhanku, rozinky, vejce, sůl a koriandr důkladně promíchejte.
  • Ze směsi tvarujte kuličky, které uložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.
  • Mezitím si připravte omáčku: V rendlíku na 4 lžících oleje zlehka orestujte jemně nakrájenou šalotku.
  • Přidejte rajčata, koření, nasekanou chilli papričku bez semínek a duste, až se odpaří 2/3 tekutiny z rajčat.
  • Dochuťte solí a prolisovaným česnekem.
  • Masové kuličky podávejte s omáčkou, posypané nasekanou petrželkou.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Marocké jehněčí

Marocké jehněčí

1 hlas
2h a 30min 660 kJ 350 Kč
Jehněčí kotletky se zeleninou

Jehněčí kotletky se zeleninou

0 hlasů
1h a 25min 625 kJ 240 Kč
Jehněčí se špenátem a fazolkami

Jehněčí se špenátem a fazolkami

1 hlas
60min 775 kJ 420 Kč
Pikantní jehněčí kari

Pikantní jehněčí kari

5 hlasů
2h a 0min 473 kJ 290 Kč
Jehněčí na olivách

Jehněčí na olivách

1 hlas
2h a 0min 634 kJ 480 Kč
Jehněčí guláš z trouby

Jehněčí guláš z trouby

2 hlasy
2h a 0min 561 kJ 340 Kč

Články nejen o vaření