Kořeněné kuličky z jehněčího masa
Kuličky z jehněčího masa s pikantní omáčkou.
-
1h a 50min
35min příprava
1h a 15min vaření
-
529 kJ / 126 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky7g
Ingredience na
- 600 g
mletého jehněčího masa
- 1 ks
vejce
- 0.5 hrnku
strouhanky
- 0.5 lžičky
chilli vloček
- 4 špetky
soli
- 0.5 lžičky
mletého kmínu
- 2 špetky
mletého koriandru
- 3 lžíce
rozinek
- volitelné
- 120 ml
mléka
- Na omáčku
- 1 ks
chilli papričky bez semínek
- 4 lžíce
olivového oleje
- 1 ks
šalotky
- 400 g
konzervovaných, krájených rajčat
- 0.5 lžičky
koření pěti vůní
- 2 stroužky
česneku
- 2 špetky
soli
- Na posypání
- 1 hrnek
petrželky
- nasekané
Postup přípravy
- Mleté jehněčí maso, mléko, kmín, chilli, strouhanku, rozinky, vejce, sůl a koriandr důkladně promíchejte.
- Ze směsi tvarujte kuličky, které uložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.
- Mezitím si připravte omáčku: V rendlíku na 4 lžících oleje zlehka orestujte jemně nakrájenou šalotku.
- Přidejte rajčata, koření, nasekanou chilli papričku bez semínek a duste, až se odpaří 2/3 tekutiny z rajčat.
- Dochuťte solí a prolisovaným česnekem.
- Masové kuličky podávejte s omáčkou, posypané nasekanou petrželkou.