Prostreno.cz

Máslová bábovka

Máslová bábovka se šafránem, zdobená mandlemi.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 1160 kJ / 277 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy31g
tuky12g

Ingredience na

  • 200 g změklého másla
  • 4 snítky šafránu
  • 4 ks vajec
  • 150 g moučkového cukru
  • 250 ml vlažného mléka
  • 400 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce rumu
  • 1 ks kypřícího prášek do pečiva
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na ozdobu
  • 50 g plátků mandlí
  • 1 ks bílku
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.
  2. Bílek, citronovou šťávu a moučkový cukr vyšlehejte.
  3. Šafrán nasypte do mléka.
  4. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte žloutky.
  5. Do našlehaného krému postupně střídavě přidávejte po lžících mouku a mléko.
  6. Nakonec vmíchejte kypřící prášek, rum a lehce vmíchejte sníh z bílků.
  7. Těsto nalijte do vysypané formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45-50 minut.
  8. Mandle nasypte do vyšlehaného bílku s cukrem a vychladlou bábovku ozdobte mandlemi.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Máslová bábovka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat