Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Ryba s šafránovou omáčkou

Mikeš
5hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

994 kJ

energetická hodnota na 100g

250 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky20g sacharidy11g bílkoviny

Zdravé ryby zařaďte do jídelníčku častěji.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g ryby - candát, štika, treska apod.
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky drceného bílého pepře
  • 1.5 lžičky hladké mouky
  • Na omáčku
  • 300 ml 33% smetany
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 ks tyčinek šafránu
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 ks žloutku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  • Šafrán nasypte do smetany a nechte 15 minut stát.
  • V rendlíku prošlehejte smetanu se šafránem, citronovou šťávou, máslem, žloutkem a moukou.
  • Za stálého míchání zahřívejte, až omáčka zhoustne.
  • Podle chuti osolte a opepřete.
  • Rybu nakrájejte na 4 porce, osolte, opepřete a opečte z obou stran na oleji s máslem.
  • Rybu podávejte s omáčkou.
  • K rybě můžete přidat blanšírovaný zelený hrášek.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Hřebenatky s citronovým přelivem

Hřebenatky s citronovým přelivem

2 hlasy
35min 679 kJ 450 Kč
Treska v pistáciích

Treska v pistáciích

0 hlasů
40min 695 kJ 200 Kč
Pstruh se zelenými fazolkami

Pstruh se zelenými fazolkami

0 hlasů
60min 859 kJ 400 Kč
Tuňákové krokety se zeleninou

Tuňákové krokety se zeleninou

1 hlas
55min 844 kJ 110 Kč
Halibut s petrželovou krustou

Halibut s petrželovou krustou

2 hlasy
50min 1039 kJ 260 Kč
Štika s rýží

Štika s rýží

3 hlasy
1h a 5min 779 kJ 270 Kč

Články nejen o vaření