Prostreno.cz

Sekaná pečená se zelím

Takto upravené mleté maso je chutné a šťavnaté.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 2h a 15min

    45min příprava

    1h a 30min vaření

  • 572 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 kg hlávkového zelí
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 800 g mletého masa – mix
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky kmínu
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 150 ml perlivé vody
  • 2 ks vajec - rozšlehaných
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 3 špetky mletého pepře
  • 150 g anglické slaniny

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky, nasypte je do hrnce, zalijte vodou a vařte 10 minut, pak zelí sceďte, 120 ml vody z vaření dejte stranou, pak ve vodě rozmíchejte bramborový škrob.
  2. V hrnci na lžíci oleje orestujte nakrájenou slaninu a oloupanou, nakrájenou cibuli.
  3. Do hrnce přidejte zelí, připravený škrob, zelí osolte, posypte kmínem, cukrem, promíchejte a duste 5 minut.
  4. Mleté maso dejte do misky, přidejte vejce, tymián, rajčatový protlak, pepř, podle chuti osolte a nakonec přidejte perlivou vodu, směs důkladně promíchejte.
  5. Na dno zapékací misky rozprostřete polovinu zelí, na zelí položte připravené mleté maso a maso pokryjte zbývajícím zelím.
  6. Takto připravené maso podlijte vývarem a pečte přikryté v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut.
  7. Maso odkryjte a pečte ještě 35 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sekaná pečená se zelím

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat