Prostreno.cz

Vařené kuřecí maso s karotkou

Kuře lze připravit na nespočet způsobů, vyzkoušejte kuřecí maso s karotkou.

  • 1h a 45min

    45min příprava

    60min vaření

  • 598 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Kuře rozdělte na dvě poloviny a vložte je do hrnce.
  2. Kuře osolte, přidejte bobkový list, celý pepř, nové koření, celé cibule a očištěnou petržel.
  3. Kuře zalijte vodou a uvařte doměkka. V polovině vaření přidejte ke kuřeti očištěnou karotku.
  4. Uvařené maso sceďte a oberte od kostí, karotku a vývar dejte stranou.
  5. V hrnci zahřejte máslo přidejte mouku a připravte světlou jíšku.
  6. Jíšku zalijte 300 ml vývaru, promíchejte a vařte 5 minut, pak přidejte maso a karotku.
  7. Podle potřeby osolte, dochuťte pepřem, citronovou šťávou, posypte petrželkou a prohřejte.

TIP:

Zbytek vývaru můžete použít k přípravě jiného jídla.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,80g
  • Sacharidy:

    294,90g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    101,75g
  • Vláknina:

    82,00g

Aktivita pro spálení: 142 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Husa plněná hruškami

(9 hlasů)
4h a 20min
975 kJ

Kuřecí korma

(5 hlasů)
1h a 20min
730 kJ

Kuřecí maso v jogurtové omáčce

(8 hlasů)
1h a 20min
489 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vařené kuřecí maso s karotkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat