Prostreno.cz

Vařené kuřecí maso s karotkou

Kuře lze připravit na nespočet způsobů, vyzkoušejte kuřecí maso s karotkou.

  • 1h a 45min

    45min příprava

    60min vaření

  • 586 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy14g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Kuře rozdělte na dvě poloviny a vložte je do hrnce.
  2. Kuře osolte, přidejte bobkový list, celý pepř, nové koření, celé cibule a očištěnou petržel.
  3. Kuře zalijte vodou a uvařte doměkka. V polovině vaření přidejte ke kuřeti očištěnou karotku.
  4. Uvařené maso sceďte a oberte od kostí, karotku a vývar dejte stranou.
  5. V hrnci zahřejte máslo přidejte mouku a připravte světlou jíšku.
  6. Jíšku zalijte 300 ml vývaru, promíchejte a vařte 5 minut, pak přidejte maso a karotku.
  7. Podle potřeby osolte, dochuťte pepřem, citronovou šťávou, posypte petrželkou a prohřejte.

TIP:

Zbytek vývaru můžete použít k přípravě jiného jídla.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,40g
  • Sacharidy:

    274,40g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    112,90g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 140 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(39 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(31 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vařené kuřecí maso s karotkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat