Prostreno.cz

Kuřecí korma

Tradiční pokrm indické kuchyně.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 573 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 600 g kuřecích prsních řízků
  • 1 ks velké cibule
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru - nastrouhaného
  • 1.5 lžíce kari pasty korma
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 3 lžíce oleje
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • 300 ml kokosového mléka
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Na oleji nechte zpěnit oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte maso, kari pastu, kurkumu, zázvor a 3 minuty míchejte.
  3. Maso zalijte vývarem a duste doměkka.
  4. V kokosovém mléce rozmíchejte kukuřičný škrob a mléko přidejte k masu.
  5. Přidejte mandle, dochuťte solí, sojovou omáčkou a duste 5 minut.
  6. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí korma

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat