Prostreno.cz

Koláč plněný špenátem

Těsto filo na rozdíl od listového těsta obsahuje velmi málo tuku.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 980 kJ / 234 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy17g
tuky15g

Ingredience na

  • 450 g filo těsta
  • 300 g baby špenátu
  • 3 lžíce strouhanky
  • 3 lžíce rozšlehaných vajec
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 150 g sýra ricota
  • Na potření
  • 1 ks rozšlehaných vajec
  • Na vymazání
  • 2 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Formu s vysokým okrajem důkladně vymažte tukem.
  2. Formu vyplňte těstem tak, aby kousek těsta bylo přes okraj formy.
  3. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na másle.
  4. Přisypte špenát a nechte špenát zavadnout.
  5. K vychladlému špenátu vmíchejte vejce a prolisovaný česnek.
  6. Podle chuti osolte, opepřete, vmíchejte sýr a zahustěte strouhankou.
  7. Směs dejte na těsto ve formě.
  8. Okraje těsta volně přehněte přes náplň a potřete je rozšlehaným vejcem.
  9. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 35-40 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Koláč plněný špenátem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat