Prostreno.cz

Rybí rizoto s hráškem

Místo polévky se v Itálii setkáte s ‚primi piatti‘ neboli ,vstupními jídly . Rýže v rizotu by podobně jako těstoviny, měla být vláčná, ale ne rozvařená. Rizoto je doplněné zeleninou a kousky ryby.

12.03.2019 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

449 kJ / 107 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostičky,oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo,přisypte mrkev ,na plátky nakrájený česnek a cibuli.
  4. Mírně osolte,přidejte přibližně 100 ml vody(nebo vývaru ) a duste,až je mrkev měkká. Ke konci dušení přisypte hrášek.
  5. Rybí filé vložte do rendlíku,přidejte bobkový list , tymián ,filé osolte ,zalijte vodou a přikryté duste 10- 15 minut.Záleží na druhu a velikosti rybího filé.
  6. K hotové zelenině přidejte vařenou rýži,rybí filé nakrájené na kousky a vše lehce promíchejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,44 g
  • Sacharidy:

    244,30 g
    • Cukry:

      15,80 g
  • Tuky:

    92,48 g
  • Vláknina:

    50,00 g

Aktivita pro spálení:

107 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Srdíčkový koláč

2h a 35min
(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

20min
(22 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí rizoto s hráškem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba