Prostreno.cz

Rybí rizoto s hráškem

Místo polévky se v Itálii setkáte s ‚primi piatti‘ neboli ,vstupními jídly . Rýže v rizotu by podobně jako těstoviny, měla být vláčná, ale ne rozvařená. Rizoto je doplněné zeleninou a kousky ryby.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 386 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky3g

Ingredience na

  • 250 g rýže - nejlépe Arborio
  • 600 g rybího filé - mraženého,nebo chlazeného
  • 150 ml vody na ryby
  • 3 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 2 ks mrkve
  • 0.5 lžičky soli
  • 250 g mraženého hrášku
  • 1.5 lžičky citronového tymiánu

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostičky,oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo,přisypte mrkev ,na plátky nakrájený česnek a cibuli.
  4. Mírně osolte,přidejte přibližně 100 ml vody(nebo vývaru ) a duste,až je mrkev měkká. Ke konci dušení přisypte hrášek.
  5. Rybí filé vložte do rendlíku,přidejte bobkový list , tymián ,filé osolte ,zalijte vodou a přikryté duste 10- 15 minut.Záleží na druhu a velikosti rybího filé.
  6. K hotové zelenině přidejte vařenou rýži,rybí filé nakrájené na kousky a vše lehce promíchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,09g
  • Sacharidy:

    183,11g
    • Cukry:

      6,62g
  • Tuky:

    94,98g
  • Vláknina:

    7,70g

Aktivita pro spálení: 92 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí rizoto s hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat