Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pikantní jehněčí kari

sun
5hlasů
Hodnotit

2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

365 kJ

energetická hodnota na 100g

290 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky3g sacharidy4g bílkoviny

Indická kuchyně je typická svou vůní a výraznou chutí koření. Vyzkoušejte tento recept inspirovaný Indií.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce cibule - jemně nasekaná
  • 1 lžička kmínu
  • 0,5 lžičky sušeného koriandru
  • 0,5 lžičky koření garam masala
  • 1 ks malé červené chilli papričky - jemně nasekaná
  • 1 lžička kurkumy
  • 3 stroužky česneku - nakrájený na plátky
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 600 g jehněčí kýty
  • 1 ks tyčinky skořice
  • 2 ks větší, oloupaných rajčat - hrubě nasekaná
  • 500 ml domácího zeleninového vývaru
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 0,5 hrnku hustého bílého jogurtu

Postup přípravy

  • Očištěné maso nakrájejte na stejně velké kostky.
  • Ve velké pánvi, nebo kastrolu rozehřejte olej.
  • Přidejte česnek, zázvor, cibuli, chilli, garam masala, maso, kmín, koriandr, tyčinku skořice, kurkumu a maso 2 minuty restujte.
  • Vše zalijte vývarem a duste doměkka.
  • K masu přidejte nasekaná rajčata, špenát a jogurt. Duste ještě 10-15 minut.
  • Podávejte s hnědou rýži.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

7 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Jehněčí kotletky s hruškami

Jehněčí kotletky s hruškami

1 hlas
40min 417 kJ 210 Kč
Jehněčí s hráškem

Jehněčí s hráškem

2 hlasy
1h a 45min 605 kJ 370 Kč
Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

1 hlas
1h a 55min 405 kJ 240 Kč
Dušené jehněčí maso se smetanou

Dušené jehněčí maso se smetanou

3 hlasy
1h a 20min 672 kJ 230 Kč
Jehněčí kari

Jehněčí kari

1 hlas
1h a 50min 496 kJ 240 Kč
Marocké jehněčí

Marocké jehněčí

1 hlas
2h a 30min 579 kJ 350 Kč

Články nejen o vaření