Prostreno.cz

Pikantní jehněčí kari

Indická kuchyně je typická svou vůní a výraznou chutí koření. Vyzkoušejte tento recept inspirovaný Indií.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 473 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce cibule - jemně nasekaná
  • 1 lžička kmínu
  • 0,5 lžičky sušeného koriandru
  • 0,5 lžičky koření garam masala
  • 1 ks malé červené chilli papričky - jemně nasekaná
  • 1 lžička kurkumy
  • 3 stroužky česneku - nakrájený na plátky
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 600 g jehněčí kýty
  • 1 ks tyčinky skořice
  • 2 ks větší, oloupaných rajčat - hrubě nasekaná
  • 500 ml domácího zeleninového vývaru
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 0,5 hrnku hustého bílého jogurtu

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na stejně velké kostky.
  2. Ve velké pánvi, nebo kastrolu rozehřejte olej.
  3. Přidejte česnek, zázvor, cibuli, chilli, garam masala, maso, kmín, koriandr, tyčinku skořice, kurkumu a maso 2 minuty restujte.
  4. Vše zalijte vývarem a duste doměkka.
  5. K masu přidejte nasekaná rajčata, špenát a jogurt. Duste ještě 10-15 minut.
  6. Podávejte s hnědou rýži.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní jehněčí kari

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat