Prostreno.cz

Salát z čerstvého špenátu s červenou čekankou

Jedná se o jednoduchý, ale velmi chutný a zdravý salát. Čekanka má poněkud hořkou chuť, která se velmi dobře hodí k sladší červené řepě.

  • 30min

    30min příprava

  • 550 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 200 g baby špenátu
  • 150 g červené čekanky
  • 250 g červené, nakládané řepy - malé kuličky
  • 120 g sýra - dle vlastní chuti
  • 0.5 lžičky dijonské hořčice
  • 3 špetky mořské soli
  • Na zálivku
  • 60 ml olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 stroužek česneku

Postup přípravy

  1. Smíchejte olivový olej, jablečný ocet, hořčici, prolisovaný česnek a sůl v malé skleničce se šroubovacím víčkem. Skleničku uzavřete, protřepejte a nechte stát minimálně 15 minut.
  2. Na salátovou mísu uložte opraný, osušený baby špenát, očištěnou, na tenké plátky nakrájenou čekanku a na tenké plátky nakrájený sýr.
  3. Přidejte kuličky řepy, zakápněte zálivkou a hned podávejte.

TIP:

Pokud neseženete červenou řepu kuličky, použijte plátky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z čerstvého špenátu s červenou čekankou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat