Prostreno.cz

Vepřové maso pečené se sušenými švestkami

Takto upečené maso je šťavnaté, voňavé a skvěle chutná.

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1180 kJ / 282 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy41g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové kotlety bez kosti - nebo vepřová kýta
  • 4 stroužky česneku - prolisovaného
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 120 ml olivového oleje
  • 10 ks sušených švestek
  • 80 g zelených oliv
  • 4 ks bobkového listu
  • 250 ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Naporcované maso vložte do zapékací misky.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, oregano, ocet, olivový olej, švestky, olivy, bobkový list, maso osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  3. Zakryjte a marinujte přes noc v chladničce.
  4. Předehřejte troubu na 190 °C.
  5. Maso podlijte vínem a pečte přikryté přibližně hodinu. Během pečení alespoň jednou maso otočte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso pečené se sušenými švestkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat