Prostreno.cz

Bábovka s hruškami a čokoládou

Nadýchaná, vláčná bábovka s čokoládovou polevou. Je vhodná pro každou příležitost k snídani, svačině, nebo jako nedělní dezert.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 925 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy29g
tuky8g

Ingredience na

  • 270 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 150 g pískového cukru
  • 3 ks vajec
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 120 g bílého jogurtu
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 3 ks středně velké hrušky
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička dřeně vanilky
  • 1 špetka soli
  • 100 g čokoládových peciček na polevu
  • 2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
  3. 1 oloupanou hrušku nakrájejte na kostky, dvě na silnější plátky, pokapejte je citronovou šťávou a odložte stranou.
  4. V misce vyšlehejte vejce s cukrem na světlý krém.
  5. Za stálého šlehání přidejte jogurt, dřeň vanilky a olej, pak přidejte prosetou mouku s kakaem, solí a kypřícím práškem.
  6. Nakonec vmíchejte na kostky nakrájenou hrušku.
  7. Těsto nalijte do vysypané formy.
  8. Na povrch těsta uložte plátky hrušek (podle fotky).
  9. Pečte 50-55 minut.
  10. Vychladlou bábovku ozdobte čokoládovou polevou připravenou z čokoládových peciček na polevu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bábovka s hruškami a čokoládou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat