Prostreno.cz

Jablečný krambl

Krambl je opravdu božský dezert. Není v něm těstová podložka, je rychlý, druh ovoce můžete použít dle chuti.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 993 kJ / 237 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy31g
tuky12g

Ingredience na

  • 500 g jablek - nebo švestek
  • 2 stonky rebarbory
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • Na posypání
  • 100 g másla
  • 100 g piškotů - nebo jakýchkoli zbylých sušenek
  • 50 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru - nejlépe hnědého
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Rebarboru nasypte do misky, zasypte dvěma lžícemi cukru, promíchejte a nechte chvíli stát.
  3. Omytá jablka nakrájejte na větší kostky (švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky).
  4. Troubu předehřejte na 180 °C.
  5. Připravte si drobenku: piškoty rozválejte válečkem na nudle a nasypte je do misky.
  6. Přisypte mouku, nakrájené máslo, cukr a prsty hmotu vypracujte na drobenku.
  7. Středně velkou zapékací misku vymažte máslem.
  8. Na dno rozprostřete jablka, na ně rebarboru a navrch nasypte drobenku.
  9. Dejte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut, dokud není ovoce měkké a drobenka zlatavá.
  10. Koláč je nejlepší ještě teplý.
  11. Koláč ozdobte například plátky jablek, šlehačkou, nebo zakysanou smetanou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablečný krambl

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat