Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jablečný krambl

lanvin
0hlasů
Hodnotit

55min

25min příprava

30min vaření

993 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky31g sacharidy2g bílkoviny

Krambl je opravdu božský dezert. Není v něm těstová podložka, je rychlý, druh ovoce můžete použít dle chuti.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g jablek - nebo švestek
  • 2 stonky rebarbory
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • Na posypání
  • 100 g másla
  • 100 g piškotů - nebo jakýchkoli zbylých sušenek
  • 50 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru - nejlépe hnědého
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  • Rebarboru oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Rebarboru nasypte do misky, zasypte dvěma lžícemi cukru, promíchejte a nechte chvíli stát.
  • Omytá jablka nakrájejte na větší kostky (švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky).
  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Připravte si drobenku: piškoty rozválejte válečkem na nudle a nasypte je do misky.
  • Přisypte mouku, nakrájené máslo, cukr a prsty hmotu vypracujte na drobenku.
  • Středně velkou zapékací misku vymažte máslem.
  • Na dno rozprostřete jablka, na ně rebarboru a navrch nasypte drobenku.
  • Dejte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut, dokud není ovoce měkké a drobenka zlatavá.
  • Koláč je nejlepší ještě teplý.
  • Koláč ozdobte například plátky jablek, šlehačkou, nebo zakysanou smetanou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1 hlas
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

1 hlas
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Pěna z bílé čokolády

Pěna z bílé čokolády

1 hlas
45min 1045 kJ 150 Kč
Malinové kuličky

Malinové kuličky

1 hlas
30min 1372 kJ 80 Kč
Makovec s čokoládovou polevou

Makovec s čokoládovou polevou

4 hlasy
0min 1335 kJ 70 Kč
Kakaové kostky

Kakaové kostky

6 hlasů
1h a 45min 806 kJ 180 Kč
Cupcakes s malinami

Cupcakes s malinami

2 hlasy
2h a 5min 1128 kJ 170 Kč
Hruškový nákyp

Hruškový nákyp

6 hlasů
0min 790 kJ 80 Kč

Články nejen o vaření