Těstoviny s kuřecími játry
Kuřecí játra jsou levná, dostupná, snadná a rychlá na přípravu, ze všech jater poskytnou kuřecí tu nejjemnější chuť.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
822 kJ / 196 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy19g
tuky7g
Ingredience na
- 500 g
kuřecích jater
- 300 g
širokých těstovin
- 0.5 lžičky
soli
- 3 špetky
bílého mletého pepře
- 1 ks
šalotky
- jemně nasekané
- 3 lžíce
strouhaného parmezánu
- 150 ml
bílého vína
- 100 ml
smetany
- 2 lžíce
koňaku
- 2 lžíce
másla
- 1 lžíce
olivového oleje
- 5 lístků
šalvěje
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, uvařené těstoviny sceďte.
- Víno a smetanu nalijte do rendlíku a přiveďte k varu.
- Na mírném ohni vařte 10 minut, pak odstavte z ohně a vmíchejte parmazán a šalvěj.
- V pánvi na másle s olejem nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte nakrájená játra a restujte doměkka.
- Játra pokapejte koňakem a flambujte je.
- Nakonec játra osolte a opepřete.
- Těstoviny rozdělte na talíře, přidejte játra a přelijte omáčkou se šalvěji.