Prostreno.cz

Špagety s mletým masem a hráškem

Těstoviny jsou rychle hotové a přitom plné chuti.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1082 kJ / 258 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy20g
tuky15g

Ingredience na

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 špetky soli
  • 200 ml smetany na vaření
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • 250 g mraženého hrášku
  • 300 g špaget

Postup přípravy

  1. Špagety uvařte podle návodu na obalu „al dente“. Uvařené špagety sceďte.
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji na lžíci oleje.
  3. Přidejte maso, jemně nasekaný česnek, maso osolte a duste na mírném ohni 25 minut. Pokud je třeba, podlijte malým množstvím vývaru (120 ml).
  4. Přibližně v polovině dušení přisypte k masu hrášek a přidejte smetanu.
  5. K masu přidejte špagety a vše prohřejte.
  6. Podávejte posypané parmazánem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Špagety s mletým masem a hráškem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat