Prostreno.cz

Jehněčí plec s hráškem

Dopřejte si na letošní Velikonoce opravdu sváteční oběd. Mladý beránek je nejen pokrmem symbolickým, ale hlavně delikátním.

08.04.2019 Mikeš
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

499 kJ / 119 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky a orestujte je v hrnci na oleji spolu s oloupanou cibulí nakrájenou na plátky.
  2. Během restování posypte maso římským kmínem a mletým zázvorem.
  3. Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte tymián a vařte doměkka.
  4. Hrášek vařte ve vařící osolené vodě přibližně 5 minut.
  5. Hrášek sceďte a přidejte k měkkému masu.
  6. Maso podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

TIP:

Pokud chcete mít hustou omáčku zahustěte maso tmavou instantní jíškou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    186,64 g
  • Sacharidy:

    171,52 g
    • Cukry:

      33,61 g
  • Tuky:

    211,36 g
  • Vláknina:

    23,08 g

Aktivita pro spálení:

790 kcal
98

minut jízdy na kole

75

minut běhu

235

minut uklízení





Podobné recepty

Pečený jehněčí krk

1h a 50min
1437 kJ

Grilované jehněčí

(1 hlasů)
35min
841 kJ

Kořeněné kuličky z jehněčího masa

(1 hlasů)
1h a 50min
707 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí plec s hráškem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba