Prostreno.cz

Jehněčí s hráškem

Dopřejte si na letošní Velikonoce opravdu sváteční oběd. Mladý beránek je nejen pokrmem symbolickým, ale hlavně delikátním.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 542 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky a orestujte je v hrnci na oleji spolu s oloupanou cibulí nakrájenou na plátky.
  2. Během restování posypte maso římským kmínem a mletým zázvorem.
  3. Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte tymián a vařte doměkka.
  4. Hrášek vařte ve vařící osolené vodě přibližně 5 minut.
  5. Hrášek sceďte a přidejte k měkkému masu.
  6. Maso podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

TIP:

Pokud chcete mít hustou omáčku zahustěte maso tmavou instantní jíškou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,60g
  • Sacharidy:

    146,60g
    • Cukry:

      17,20g
  • Tuky:

    144,85g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Pečený jehněčí krk

1h a 50min
1472 kJ

Grilované jehněčí

(1 hlasů)
35min
831 kJ

Kořeněné kuličky z jehněčího masa

(1 hlasů)
1h a 50min
698 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat