Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Barevný rýžový salát

Mikeš
2hlasy
Hodnotit

1h a 20min

45min příprava

35min vaření

709 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky24g sacharidy4g bílkoviny

Rýže s uzeným tofu, kousky ananasu, brokolicí a paprikou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 400 g rýže - basmati nebo jasmínová
  • 2 ks barevné papriky
  • 200 g uzeného tofu
  • 1 ks menší cibule
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 0.5 ks brokolice
  • 1.5 hrnku kostiček ananasu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky kurkumy, nebo kari
  • 1 špetka chilli - volitelné
  • Na posypání
  • 2 lžíce nasekaných arašídů - na ozdobu

Postup přípravy

  • Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  • Tofu nakrájejte na kostičky.
  • V rendlíku rozehřejte olej, přidejte kurkumu, nebo kari a tofu v oleji orestujte přibližně 3-4 minuty, pak tofu vyndejte děrovanou lžíci na papírový ubrousek.
  • Jogurt jemně osolte a promíchejte, podle chuti můžete přidat chilli.
  • Brokolici rozdělte na růžičky a povařte ji 4-5 minut v osolené vodě. Pak brokolici sceďte, nakrájejte a nasypte do větší misky.
  • Přidejte rýži, na kostičky nakrájenou papriku, tofu, drobně nakrájenou cibuli a jogurt.
  • Nakonec přidejte ananas a salát lehce promíchejte.
  • Salát posypte podle chuti arašídy.
Mandlová jablka

Mandlová jablka

1 hlas
50min 753kJ 160 Kč
Rýžové nudle s houbami shiitake

Rýžové nudle s houbami shiitake

1 hlas
50min 462kJ 130 Kč

Podobné recepty

Jarní bramborový salát s chřestem

Jarní bramborový salát s chřestem

1 hlas
0min 399 kJ 120 Kč
Salát z bílé ředkve

Salát z bílé ředkve

0 hlasů
30min 243 kJ 50 Kč
Salát z čerstvého zelí

Salát z čerstvého zelí

2 hlasy
45min 183 kJ 110 Kč
Salát z čerstvého špenátu s červenou čekankou

Salát z čerstvého špenátu s červenou čekankou

0 hlasů
30min 550 kJ 90 Kč
Cizrnový salát s bylinkami

Cizrnový salát s bylinkami

0 hlasů
35min 753 kJ 130 Kč
Kuřecí salát s vejci

Kuřecí salát s vejci

2 hlasy
55min 544 kJ 130 Kč

Články nejen o vaření