Prostreno.cz

Sváteční kachna s brusinkovým džemem

Recept na klasickou kachnu s netradiční přílohou. Pochutnejte si na pečené kachně i vy, třeba u svátečního velikonočního stolu s rodinou.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 2h a 15min

    15min příprava

    2h a 0min vaření

  • 814 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy11g
tuky9g

Ingredience na

  • 2 kg kachny
  • 1 lžíce sušeného estragonu
  • 1 lžíce majoránky
  • 1a 1/2 lžíce soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 ks jablek
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml brusinkového džemu
  • 3 lžíce malinového sirupu - nebo džemu
  • Na přílohu
  • 3 ks vajec
  • 125 ml zakysané smetany
  • 260 ml hladké mouky
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Očištěnou kachnu potřete olejem se solí majoránkou a estragonem. Dovnitř kachny vložte oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablka bez jádřinců.
  2. Kachnu zašijte nebo sepněte jehlami. Dejte na pekáč, podlijte vývarem a pečte na 230°C nepřikryté 30 minut. Pak kachnu přikryjte a pečte doměkka (90 minut).
  3. Podávejte s knedlíčkama: Z vajec, mouky, smetany a špetky soli vymíchejte těsto. Do hrnce s vařící osolenou vodou čajovou lžičkou vkládejte rychle těsto. Vařte max.3-5 minut, ať se kmedlíčky nerozvaří.
  4. Ke kachně s knedlíčkama podávejte brusinkový džem rozmíchaný s malinovým sirupem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sváteční kachna s brusinkovým džemem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat