Prostreno.cz

Polévka z kuřecího masa

Polévka z kuřecího masa s mrkví a těstovinovou rýží orzo zasytí, je rychle hotová a velmi chutná.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 153 kJ / 36 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky0g

Ingredience na

  • 350 g kuřecích prsou
  • 2 l vody
  • 150 g těstovinové rýže orzo
  • 1 ks velké mrkve
  • 1.5 lžíce bio sypkého drůbeží vývaru
  • 3 snítky kopru - nasekané

Postup přípravy

  1. Těstovinovou rýži orzo připravte podle návodu na obalu.
  2. Vodu přiveďte k varu, do vody vložte na kousky nakrájené maso, přidejte na kostky, nebo plátky nakrájenou mrkev, sypký vývar a vařte až je maso měkké.
  3. Polévku podávejte s těstovinovou rýží, posypanou koprem.

TIP:

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Nejde tedy o rýži, ale výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z kuřecího masa

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat