Prostreno.cz

Marinované rybí kousky

Rybí špízy marinované v sojové omáčce se zázvorem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 503 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g rybího filé - treska, losos aj.
  • 1 ks žampionu
  • 0.5 ks menší cukety
  • Na marinádu
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 100 ml kvalitního oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 0.5 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 špetka mletého koriandru
  • 1 ks šalotky - jemně nakrájená
  • 1 stroužek česneku - jemně nakrájený

Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte všechny suroviny na marinádu.
  2. Rybu nakrájejte na kostky velké přibližně 4 x 4 cm.
  3. Omytou cuketu nakrájejte na plátky, plátky na polovinu.
  4. Portobello nakrájejte na plátky velké tak, aby se daly navléct na špejli.
  5. Kostky ryby a cuketu vložte do marinády a lehce promíchejte. Marinujte minimálně 30 minut.
  6. Pak střídavě navlečte na špejle, nebo grilovací jehly rybu, houby a cuketu.
  7. Rybu můžete připravit v pánvi s trochou oleje, opékejte přibližně 8 minut z každé strany. Na grilovací pánvi, nebo grilu opékejte 5-8 minut z každé strany. Nebo upečte v troubě předehřáté na 170 °C v pekáčku vyloženém pečícím papírem a pečte 20-30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinované rybí kousky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat