Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Marinované rybí kousky

lentilka
1hlas
Hodnotit

60min

30min příprava

30min vaření

498 kJ

energetická hodnota na 100g

210 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky2g sacharidy10g bílkoviny

Rybí špízy marinované v sojové omáčce se zázvorem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g rybího filé - treska, losos aj.
  • 1 ks žampionu
  • 0.5 ks menší cukety
  • Na marinádu
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 100 ml kvalitního oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 0.5 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 špetka mletého koriandru
  • 1 ks šalotky - jemně nakrájená
  • 1 stroužek česneku - jemně nakrájený

Postup přípravy

  • V misce prošlehejte všechny suroviny na marinádu.
  • Rybu nakrájejte na kostky velké přibližně 4 x 4 cm.
  • Omytou cuketu nakrájejte na plátky, plátky na polovinu.
  • Portobello nakrájejte na plátky velké tak, aby se daly navléct na špejli.
  • Kostky ryby a cuketu vložte do marinády a lehce promíchejte. Marinujte minimálně 30 minut.
  • Pak střídavě navlečte na špejle, nebo grilovací jehly rybu, houby a cuketu.
  • Rybu můžete připravit v pánvi s trochou oleje, opékejte přibližně 8 minut z každé strany. Na grilovací pánvi, nebo grilu opékejte 5-8 minut z každé strany. Nebo upečte v troubě předehřáté na 170 °C v pekáčku vyloženém pečícím papírem a pečte 20-30 minut.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

6 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Treska s bylinkovou strouhankou

Treska s bylinkovou strouhankou

0 hlasů
1h a 5min 390 kJ 290 Kč
Rybí filety plněné křenovým máslem

Rybí filety plněné křenovým máslem

0 hlasů
45min 435 kJ 160 Kč
Kuličky z tresky

Kuličky z tresky

0 hlasů
1h a 15min 733 kJ 200 Kč
Krevety s mátovou marinádou

Krevety s mátovou marinádou

3 hlasy
45min 387 kJ 400 Kč
Candát s houbami

Candát s houbami

2 hlasy
1h a 20min 559 kJ 340 Kč
Ryba s dobromyslí

Ryba s dobromyslí

0 hlasů
1h a 20min 349 kJ 300 Kč

Články nejen o vaření