Prostreno.cz

Bábovka s mandlemi

Nadýchaná, vláčná, nedělní klasika. Skvělá ke kávě i čaji.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 1537 kJ / 367 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy35g
tuky20g

Ingredience na

  • 400 g polohrubé mouky
  • 180 g cukru krupice
  • 1 ks kypřicího prášku do pečiva
  • 40 g drobně nasekaných mandlí
  • 1 ks vejce
  • 1 ks žloutku
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 200 ml 12% smetany
  • 60 ml mandlového likéru - např. Amaretto
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 2 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte hrubou moukou můžete i hrubě mletými mandlemi.
  2. Do misky prosejte mouku a kypřící prášek.
  3. Přidejte cukr, mandle a promíchejte.
  4. Vmíchejte smetanu, vejce, olej, Amaretto a šťávu z citrónu. Vše důkladně promíchejte.
  5. Těsto nalijte do formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut.
  6. Teplotu stáhněte na 160 °C a pečte 35-40 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bábovka s mandlemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat