Prostreno.cz

Chřest s vařenými vejci

Čerstvý chřest znamená jaro. Salát s křupavými krutony a vejci.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 744 kJ / 177 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy9g
tuky10g

Ingredience na

  • 600 g zeleného chřestu
  • 4 plátky toustového chleba
  • 120 g másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 ks vajec - vařená natvrdo
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Z chřestu odřízněte dřevnatou část a stonky povařte 4-6 minut v osolené vodě.
  2. Chleba nakrájejte na drobné kostičky a orestujte je v pánvi se čtyřmi lžícemi rozehřátého másla.
  3. Uvařená vejce oloupejte a nasekejte je nadrobno.
  4. V pánvi rozehřejte zbytek másla.
  5. Uvařený chřest rozdělte na talíře, posypte ho vejci, chlebovými krutony, podle chuti opepřete, osolte a pokapejte máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřest s vařenými vejci

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat