Prostreno.cz

Salát z grilované zeleniny

Velmi snadné a výjimečně chutné! Chcete-li sytější vegetariánské jídlo, přidejte k zelenině kousky uzeného tofu či tvrdého sýra.

  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 361 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 250 g čerstvého fenyklu
  • 2 ks šalotky
  • 250 g cukety
  • 300 g cherry rajčat
  • 200 g hrachových lusků
  • 150 g rukoly
  • Na posypání
  • 3 lžíce pražených kešu ořechů - volitelné
  • Na potření
  • 1 lžíce oleje
  • Na zálivku
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • 80 ml olivového nebo řepkového oleje
  • 1 lžíce máty - jemně nasekané
  • 2 lžíce zelené petrželky - nakrájené
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce.
  2. Omytou cuketu nakrájejte na silnější plátky. Papriky bez semínek nakrájejte na kousky velké přibližně jako plátky cukety.
  3. Očištěný fenykl nakrájejte na klínky. Šalotky nakrájejte na čtvrtiny.
  4. Všechnu zeleninu (kromě rukoly) nasypte na grilovací pánev potřenou olejem a grilujte za stálého míchání 5 -8 minut.
  5. Zeleninu nasypte do misky, přidejte rukolu, zálivku a promíchejte.
  6. Podle chuti můžete posypat ořechy.

TIP:

Zeleninu můžete grilovat i na venkovním grilu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z grilované zeleniny

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat