Prostreno.cz

Domácí chléb s cibulkou

Upečte si chléb s jarní cibulkou. Domácí je vždy nejlepší.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 758 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy31g
tuky4g

Ingredience na

  • 225 g žitné mouky
  • 225 g hladké pšeničné mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 3 ks jarní cibulky s natí
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 50 ml oleje nebo rozpuštěného másla
  • 220 ml mléka - nebo podle potřeby

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Formu na chléb vyložte pečícím papírem.
  3. Mouku, sodu a sůl prosejte do misky.
  4. Cibulku i s natí nakrájejte na tenké plátky.
  5. V mouce udělejte důlek, přidejte jogurt, olej, nebo rozpuštěné máslo, cibulku a pepř.
  6. Promíchejte a postupně přidávejte mléko, aby se vytvořilo hladké, ne moc tuhé, ani řídké těsto.
  7. Těsto vytvarujte, vložte do formy, nebo pekáčku a pečte přibližně 45-50 minut. Podle výkonu trouby to může trvat i déle.

TIP:

Pokud nemáte formu na chléb použijte větší formu na chlebíček, nebo vytvarujte bochník a pečte v pekáčku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí chléb s cibulkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat