Prostreno.cz

Tuňákové krokety

Klasický recept z netradičních surovin. Krokety s konzervovaným tuňákem a zeleninou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 619 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy20g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě - á 185 g
  • 100 g suchého toustového chleba - nastrouhaného
  • 1.5 hrnku nastrouhané, vymačkané cukety
  • 1 ks větší mrkve - nastrouhaná na hrubém struhadle
  • 2 ks jarní cibulky
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička sušeného tymiánu, nebo estragonu
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1.5 hrnku podmáslí
  • 1 ks vejce
  • 2.5 hrnku drcených kukuřičných lupínků
  • 80 g strouhaného parmezánu - nebo jiného sýra

Postup přípravy

  1. V misce rozmačkejte scezeného tuňáka.
  2. Přidejte nastrouhanou cuketu, mrkev, nakrájené cibulky i s natí, nastrouhaný sýr a nastrouhaný toustový chléb.
  3. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou, tymiánem a dobře promíchejte. Pokud je třeba, přidejte strouhaný toustový chléb.
  4. Z hmoty vytvarujte přibližně 8 kuliček - kroket.
  5. Krokety přikryjte a dejte na 30 minut do chladu.
  6. Předehřejte troubu na 190 °C.
  7. Podmáslí prošlehejte s vajíčkem.
  8. Krokety obalte v podmáslí, pak v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Postup opakujte.
  9. Krokety uložte na plech nebo pekáček vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě 30 minut. Na první polovinu pečení krokety přikryjte.
  10. Podávejte s oblíbeným dipem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tuňákové krokety

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat