Prostreno.cz

Ražniči z krůtího masa

Šťavnaté krůtí špízy se žampiony a paprikou, pečené v troubě.

  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 250 kJ / 59 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • 500 g krůtích prsou
  • 6 ks cherry rajčat
  • 8 ks menších žampiónů
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 4 ks šalotky
  • Na marinádu
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 1 lžička pískového cukru
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce ostrého kečupu

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte ústřicovou omáčku, sojovou omáčku, česnek, olivový olej, kečup a cukr.
  2. Maso nakrájejte na kostky a vložte do marinády.
  3. Promíchejte a nechte minimálně hodinu v chladu.
  4. Papriku nakrájejte na stejně velké kousky jako maso, šalotky překrojte podle velikosti na poloviny, nebo na čtvrtky, žampiony a rajčata nechte vcelku.
  5. Na špízy navlečte střídavě maso, papriku,žampiony, rajčata a šalotku.
  6. Ražniči uložte do zapékací misky, přelijte marinádou, přikryjte a pečte doměkka.
  7. Měkké maso odkryjte a nechte ještě 10-15 minut v troubě, aby bylo maso pěkně opečené.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ražniči z krůtího masa

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat