Prostreno.cz

Rybí polévka

Delikatésni Norská rybí polévka s pórkem a petrželkovými bramborami. Polévka je v Norsku podávána jako labní chod.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 357 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 ks mrkve
  • 0.5 ks malého pórku - bílá i zelená část
  • 1 ks menší cibule
  • 0.5 stonku řapíkatého celeru
  • 0.5 svazku nakrájené zelené petrželky - k bramborám
  • 1.5 l rybího, nebo zeleninového vývaru
  • 400 g chlazeného rybího filé - nejlépe více druhů ryb
  • 250 ml 33% smetany
  • 5 lžic másla
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 800 g brambor - malých, stejně velkých
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky.
  2. Opláchnutý pórek a oloupanou cibuli nakrájejte na plátky.
  3. Řapíkatý celer nakrájejte nadrobno.
  4. V hrnci zahřejte 2 lžíce másla, přisypte zeleninu a minutu restujte.
  5. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  6. Rybí filé nakrájejte na kostky a přidejte ho do polévky. Vařte 5 minut.
  7. Ve smetaně rozmíchejte škrob a smetanu nalijte do polévky, vařte 10 minut, nebo podle druhu ryb déle. Polévku osolte a opepřete podle chuti.
  8. Před podáváním polévku posypte jemně nakrájenou petrželkou.
  9. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte, smíchejte je se zbývajícím máslem a nakrájenou petrželkou.
  10. Brambory podávejte k polévce zvlášť.

TIP:

K přípravě polévky můžete použít i mražené filé. K přípravě polévky je skvělá kombinace lososa a tresky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat