Prostreno.cz

Rybí polévka

Delikatésni Norská rybí polévka s pórkem a petrželkovými bramborami. Polévka je v Norsku podávána jako labní chod.

Ohodnotit
(1 hlasů)
27.05.2019 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

256 kJ / 61 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky.
  2. Opláchnutý pórek a oloupanou cibuli nakrájejte na plátky.
  3. Řapíkatý celer nakrájejte nadrobno.
  4. V hrnci zahřejte 2 lžíce másla, přisypte zeleninu a minutu restujte.
  5. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  6. Rybí filé nakrájejte na kostky a přidejte ho do polévky. Vařte 5 minut.
  7. Ve smetaně rozmíchejte škrob a smetanu nalijte do polévky, vařte 10 minut, nebo podle druhu ryb déle. Polévku osolte a opepřete podle chuti.
  8. Před podáváním polévku posypte jemně nakrájenou petrželkou.
  9. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte, smíchejte je se zbývajícím máslem a nakrájenou petrželkou.
  10. Brambory podávejte k polévce zvlášť.

TIP:

K přípravě polévky můžete použít i mražené filé. K přípravě polévky je skvělá kombinace lososa a tresky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,94 g
  • Sacharidy:

    240,60 g
    • Cukry:

      22,53 g
  • Tuky:

    128,46 g
  • Vláknina:

    32,00 g

Aktivita pro spálení:

61 kcal
7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení





Podobné recepty

Marocká polévka z mrkve

(2 hlasů)
1h a 5min
341 kJ

Krémová polévka z jarních cibulek

(1 hlasů)
45min
224 kJ

Kari polévka s mrkví a celerem

(4 hlasů)
1h a 5min
396 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba