Ingredience na
- 1 ks
mrkve
- 0.5 ks
malého pórku
- bílá i zelená část
- 1 ks
menší cibule
- 0.5 stonku
řapíkatého celeru
- 0.5 svazku
nakrájené zelené petrželky
- k bramborám
- 1.5 l
rybího, nebo zeleninového vývaru
- 400 g
chlazeného rybího filé
- nejlépe více druhů ryb
- 250 ml
33% smetany
- 5 lžic
másla
- 1 lžíce
kukuřičného škrobu
- 800 g
brambor
- malých, stejně velkých
- 2 špetky
mletého pepře
- 1 lžička
soli
- Na posypání
- 0.5 hrnku
nakrájené zelené petrželky
TIP:
K přípravě polévky můžete použít i mražené filé. K přípravě polévky je skvělá kombinace lososa a tresky.