Prostreno.cz

Risotto s vínem a parmezánem

Rizoto na Amarone zaručeně zažene únavu. Dělá se z originální italské rýže na cibulce a suchém aromatickém vínu Amarone, potom se zalívá hovězím bujonem a dochutí velkou porcí másla a sýra typu Grano.

  • 25min

    5min příprava

    20min vaření

  • 930 kJ / 222 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy27g
tuky7g

Ingredience na

  • 320 g rýže - carnaroli
  • 1/2 lahve červeného vína Amarone
  • 1 ks cibulky
  • hovězí vývar
  • 1 hrst parmezánu
  • 50 g másla
  • sůl

Postup přípravy

  1. V pánvi na másle orestujte cibulku, přisypte rýži a chvilku povařte. Poté zalijte rýži vínem a počkejte, až se alkohol vypaří.
  2. Za stálého míchání přilévejte postupně vývar. Asi po dvaceti minutách je rýže uvařená, můžete vypnout, zamíchejte do ní kousek másla a strouhaný parmezán. Podle chuti dosolte a můžete podávat..

TIP:

Kdo ví, jestli tohle fantastické risotto na ještě fantastičtějším vínu ochutnal Romeo s Julií. Ale zaručeně je uznávanou klasikou z Verony, které korunuje jídelní lístky světově proslulých restaurantů.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Risotto s vínem a parmezánem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat