Prostreno.cz

Rybí polévka

Tuto polévku si určitě dají i ti, kteří rybí polévku až dosud zásadně odmítali.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 375 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g filety candáta, nebo pstruha - čerstvé, nebo chlazené
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks oloupaného rajčete
  • 1 ks menší zelené papriky
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 250 ml smetany na vaření
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 4 špetky soli
  • 3 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájené jarní cibulky s natí a nakrájený česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou papriku a minutu míchejte, zalijte vývarem a vařte 5 minut.
  3. Na 3 lžících másla z obou stran zvolna opečte osolené rybí filety.
  4. Do polévky nasypte nakrájené rajče, přidejte smetanu, bobkový list, opečené ryby a vařte 5-10 minut, podle velikosti filetů ryb. Hlídejte, aby ryby zůstaly pokud možno vcelku.
  5. Polévku dochuťte limetkovou šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat