Prostreno.cz

Okurková polévka

Okurky máme nejraději v salátu. Udělejte změnu a připravte si okurkovou polévku.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 131 kJ / 31 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 ks salátové okurky - nakrájená na kostičky
  • 150 g pórku
  • 50 g celeru - nahrubo nastrouhaný
  • 1 ks malé šalotky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1.5 l vody - nebo zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky
  • 1 špetka sušeného tymiánu
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozpuštěném másle orestujte oloupanou, nakrájenou šalotku, na plátky nakrájený pórek, nastrouhaný celer a polovinu nakrájené okurky.
  2. Zeleninu posypte moukou, dobře promíchejte a pak zalijte vodou, nebo vývarem. Vařte 15 minut, pak polévku rozmixujte.
  3. Do polévky nalijte smetanu, podle chuti osolte, opepřete a vařte 5 minut.
  4. Pak do polévky nasypte zbytek nakrájené salátové okurky a polévku hustě posypte nakrájenou petrželkou. Už nevařte.

TIP:

Pokud použijete k vaření polévky vodu, přidejte do polévky lžíci sypkého bio vývaru, nebo jiný instantní vývar.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Okurková polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat