Prostreno.cz

Pečená kořeněná dýně

Chladné letní počasí přímo svádí k tomu uvařit něco, co vás zahřeje svými barvami a rozpálí svou chutí.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 1801 kJ / 430 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky41g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Plech vyložte alobalem. Troubu rozehřejte na 220°C. Z dýně odstraňte semínka. Dýni omyjte a nakrájejte na klínky.
  2. Uložte klínky dýně na plech. Potřete olejem promíchaným s máslem. Posypte kořením, nakrájeným česnekem a ořechy. Pečte v troubě přibližně 25 minut.
  3. Pokud chcete mít dýni pikantnější, posypte ji nakrájenou chilli papričkou.
  4. Když místo koření a soli dáte cukr a skořici, máte sladkou pochoutku pro děti. Cukr krásně zkaramelizuje.

TIP:

K nákupu se hodí nejlépe dýně těžké, u lehčích počítejte s tím, že jsou spíš plná semínek než očekávané dužiny. Zralou dýni poznáte snadno – její stopka není hladká a zelená, ale zdřevnatělá. Vybírejte vždy nepoškozené plody se stopkou, aby nehnily a nevysychaly.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená kořeněná dýně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat