Prostreno.cz

Telecí maso s hráškem

Dušené jemné telecí maso doplněné hráškem, pár ingrediencí a skvělý výsledek.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 627 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy15g
tuky6g

Ingredience na

  • 700 g telecího masa - kýta,plec,nebo hrudi
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule - oloupané a nakrájené
  • 250 ml masového vývaru
  • 600 g hrášku - čerstvý, mražený, nebo konzervovaný
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky, maso osolte a obalte v mouce.
  2. V hrnci na rozehřátém oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso a opečte ho.
  3. Pak maso podlijte vývarem a duste doměkka.
  4. K měkkému masu přisypte hrášek a duste ještě 10 minut.
  5. Podle chuti osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí maso s hráškem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat