Prostreno.cz

Dušené telecí kostky

Jemné telecí maso dušené s houbami a zeleninou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 536 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g telecí plece
  • 250 g žampionů
  • 2 ks mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 ks velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml smetany
  • 10 snítek petrželky kudrnky
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na plátky.
  3. Maso nakrájejte na kostky, maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  4. V hrnci na másle s olejem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidejte maso, nakrájenou zeleninu a vše orestujte.
  5. Maso a zeleninu zalijte vývarem a duste, až je maso měkké.
  6. Když je maso skoro měkké, přidejte k masu nakrájené žampióny.
  7. Nakonec přilijte k masu smetanu ve které rozmíchejte 2 lžíce hladké mouky a 5 minut povařte.
  8. Podávejte posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené telecí kostky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat